Smelte metall inn i 3Dprintede deler

Smelte metall inn i 3Dprintede deler

 

M4 Messinggjenger

For deler som skal bruke muttere for hurtigkobling eller deler med skrukoblinger som skal tåle å bli brukt trenger man å legge inn metall.

 

Ofte har jeg lagt en mutter eller en bolt inn i utskriften. Men denne gangen trengte jeg å ha metall gjenger for å skru lokket fast i boksen. Formålet er at jeg kan åpne og lukke boksen når jeg vil og at jeg kan stramme til uten å være bekymret. Slike innsatser finnes, de er laget for nettopp 3Dutskrifter. Noen av dere har kanskje sett de allerede. Gjengeinnsatsene er i messing, og har mottakere som griper inn i plasten etter at de er smeltet inn.

 

I dette prosjektet har jeg valgt M4 gjenger og maskinskruer. Dette er en enkel boks med lokk i dette eksempelet. Det er lagt på mer gods i hjørnene og det er tegnet inn hull til å ta i mot gjengeinsatsen.

 

 

Du kan bruke hvilken som helst loddebolt og varmen kommer an på hva slags type plast materiale du skal smelte gjengeinsatsen inn i.

 

Nå er det bare å få gjengeinsatsen så rett som mulig.

 

Så er det bare å teste. Skruene satt ordentlig fast og det var bare å skru til så mye lokket tålte.

Neste gang vil jeg lage hullet i lokket litt større slik at skruen har god plass slik at du har litt mer rom for feilmargin når du skal sette inn gjengeinnsatsene.

 

Her ser du skruene er plassert helt ut i kanten. Du bør ta høyde for dette når du designer, slik at de blir så solide du trenger. Dersom boksen skulle tålt mer ville jeg dratt skruehullene lenger inn slik at det var mer gods rundt. Men dette fungerte bra og du får et godt inntrykk at hvordan det kan bli.

 

 

Jeg ble godt fornøyd med sluttresultatet.

 

Vi har brukt

SaveSaveSaveSave

2 thoughts on “Smelte metall inn i 3Dprintede deler

  1. Veldig interessant, Kjetil.
    Vi har flere ganger snakket om at det burde finnes slike innsatser med gjenger, – det gjør de altså.

    Men hvor får vi tak i dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.